De reis van de heldin, maart 2015

De reis van de heldin, maart 2015

De Kracht van Jouw VerhaalDe reis van de heldin

Heb je ooit het gevoel gehad dat jouw leven een tragisch verhaal is? Jouw onderneming is zich niet aan het ontwikkelen zoals je hoopte? Neem afstand van de tragedie. Gebruik de kracht van jouw verhaal – het verhaal dat jij jezelf vertelt over jezelf en jouw onderneming.

Wanneer je al het traditionele advies hebt geprobeerd en nog steeds geen klanten vindt, dan verlies jij je zelfvertrouwen en ben je niet meer zeker of dit het juiste pad is voor jou. Vertel jezelf niet dat je tragisch bent, zelfs niet wanneer je het gevoel hebt dat jouw onderneming snel zinkt. Houd vol. Wanneer je het gevoel hebt dat je een reddingsvest nodig hebt en een ‘echte baan’ wilt zoeken – doe het niet. Dat zou de grootste tragedie van allemaal zijn. Dit is het moment van de waarheid. De keuze om jezelf elke minuut van de dag een verhaal te vertellen over jouw leven en onderneming die een Reis van de Heldin verhaal is.

Het verhaal dat jij jezelf vertelt is cruciaal. In deze reisgids vind je vele verhalen van Heldinnen die samen met jou dezelfde reis maken. Designers, kunstenaars, schrijvers, reizigers, modellen, enzovoorts. Ze vertellen zichzelf een verhaal dat hen sterker maakt en ervoor zorgt dat zij doorzetten. Blijf op jouw Reis van de Heldin. Laat de verhalen van andere creatieve Heldinnen jou inspireren. Ga door. Doe gek. Het leven is niet eerlijk, ik weet het. En jij bent niet de enige die deze keuzes heeft moeten maken. De Heldinnen waarover je hier kunt lezen zijn allemaal door deze stormen gegaan. Aangeslagen maar intact. Zij vertelden zichzelf het verhaal dat ze zouden overleven en nog lang en gelukkig leven. Jij kunt dit ook.

Wat maakt de verhalen van creatieve Heldinnen tragisch? Het ‘wanneer ze mij door hebben’ verhaal. Het gevoel hebben dat je een fraudeur bent is een manier om jouw creatieve loopbaan te doen kapseizen. Je moet jezelf het verhaal vertellen dat je goede dingen verdient en geniet van hen wanneer zij in jouw Reis van de Heldin voorkomen.‘ Hoe groter de kunstenaar, hoe groter de twijfel’, zei Robert Hughes. Dat hoeft niet zo te zijn. Vertel jezelf een beter verhaal. Misschien zit je op de juiste koers in jouw Reis van de Heldin, maar gaat het wat langzamer dan je zou willen. Misschien zou je van koers dienen te veranderen en een andere richting moeten kiezen. Het is niet makkelijk. Maar je moet veranderen om te groeien. Je kunt het. Je moet het.

Haal de tragiek eruit en het ‘wat als’ en ga aan de slag met wat voorhanden ligt. Het loopt bijna altijd goed af. Lees de verhalen van de creatieve Heldinnen in deze reisgidsen alle reisgidsen van The Hero’s Journey. Geloof mij niet. Geloof hen. Vertel jezelf een geweldig verhaal dat jou iedere dag energie geeft. Maak plannen. Begin deze plannen in actie om te zetten. Besteed aandacht aan waar jij nu bent in jouw Reis van de Heldin en waar jij heen wilt gaan. Dit zorgt ervoor dat legendes geboren worden.

Jouw verhaal over het zijn van een heldin

Vertel jezelf het beste verhaal over jezelf. Wanneer alles waar jij je op kunt focussen negatieve resultaten zijn, dan zullen jouw mogelijkheden verkleinen en je zult professionele hulp nodig hebben.

Het verhaal dat jij jezelf vertelt over jezelf, tragisch of gelukkig, manifesteert zich alszodanig in de externe wereld.

Wanneer jij gelooft dat je goede zaken waard bent, dan zul je een kans wagen. Wanneer je niet bereid bent een kans te wagen zul je nergens heen gaan. Einde verhaal.

Wanneer jij jezelf en jouw werk onderwaardeert in het verhaal dat jij jezelf vertelt, zullen anderen dat ook doen. Dus, wanneer jij jouw prijzen verlaagt, dan zul jij jezelfvoor de gek houden. Hoe meer mensen betalen, hoe meer zij jouw werk waarderen.Je verdient het om voor jouw werk goed betaald te worden. Je verdient mooie dingen.Je moet jezelf dit verhaal vertellen en erin geloven. Wanneer je dit niet doet, dan zul je nooit geld hebben – en wanneer je het hebt zul je het verkwisten. Jouw Reis van de Heldin verhaal? ‘Mijn werk is geweldig. Ik verdien het dat er met mij goede dingen gebeuren. Ik verdien goed betaald te worden voor mijn werk.’ Voel jij je al beter?

Jaloezie is een domper in je verhaal. Jezelf met anderen vergelijken is ongezond en heeft geen betekenis of meerwaarde. Jouw uniekheid is je beste kracht als mens (en soms het meest tragische). Leer van de vergissingen van anderen, maar maak niet de vergissing door te denken dat zij beter of slechter zijn dan jou. Ze zijn anders. Gebruik dat feit en ben er gelukkig mee.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

5. eten bij vicini