Zakelijke coaching

Bent u op zoek naar een coach die geïnspireerd raakt door de zin “mijn coach is niet in staat te helpen bij mijn problemen”? Dan ben ik uw coach. Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan met vraagstukken die diepgaand zijn. Daar waar andere coaches afhaken, ben ik gemotiveerd om door te gaan.

Ieder mens krijgt te maken met keerpunten in het leven. Soms dwingen ingrijpende gebeurtenissen tot het opmaken van de balans of het maken van nieuwe keuzes. Ooit was ik het die, tijdens mijn carrière als hoofd financiën, iemand nodig had. Ik ben uit een diep dal geklommen. Als zelfstandig coach help ik nu anderen met mijn ervaring en kennis.

Ik ben succesvol werkzaam als coach en therapeut op het gebied van burn out, rouwverwerking en angsten kunnen. Cliënten zeggen over mij dat ik door ga totdat het probleem zichtbaar is. Met een verassende aanpak, ontspannen, maar ook confronterend. Dat is kenmerkend voor mij. Op het oude spoor blijven helpt niet, ik verleg de grens door naar de oorzaak te kijken, ook al doet dat pijn.

Ik durf de ander te ontmoeten en de lastige emoties zoals verdriet, eenzaamheid, angst en pijn aan te raken. Door verbinding te maken met de gevoelens, ze te uiten wordt het leven lichter. Deze kwetsbaarheid vormt de basis van de innerlijke kracht.

Door mijn gevarieerde werkervaring is mijn kracht dat ik zowel procesmatig kan kijken, als werken met het gevoel. Ik maak cliënten met verschillende oefeningen bewust van hun gevoel en hun patronen, waardoor ze de vicieuze cirkel kunnen doorbreken.

Kwaliteit vind ik belangrijk. Om die reden ben ik aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Dat betekent dat ik mij houd aan landelijke beroepsnormen. Jaarlijks volg ik hiervoor bijscholing, intervisie en supervisie. Dit zorgt ervoor dat mijn kwaliteit gewaarborgd is.

Voor diverse organisaties coach ik medewerkers, managers en zelfstandige ondernemers. De werkgever is dan de opdrachtgever. Een traject bestaat gemiddeld uit 5 tot 12 gesprekken.

In overleg bepalen we de te behandelen thema’s, het aantal sessie is en hoe de leidinggevende betrokken is bij het een traject. Het kan zijn dat we beginnen met een gezamenlijk startgesprek en tussentijds een evaluatiegesprek. Dit hangt of van de wensen van de opdrachtgever. Dit bespreken we vooraf.

Heb je interesse? Met alle plezier wil ik nader kennismaken met een persoonlijk gesprek.