Van ratio naar gevoel

Van ratio naar gevoel

Vandaag de dag, in deze hectische maatschappij hebben we allemaal te maken met werkdruk. Je hebt een deadline te halen, een project te managen, of vergaderingen waarbij je aanwezig moet zijn en ga zo maar door. Deze druk heeft invloed op je lichaam.  Je gaat meer en meer met je aandacht naar je hoofd waardoor je je lichaam niet meer kunt voelen. Je raakt steeds verder van je gevoel verwijdert. En als je eenmaal in de vicieuze cirkel zit is deze lastig te doorbreken.

Hoe kan je haar dan toch doorbreken?

Door even stil  te staan en je bewust te worden van wat er gebeurt. Bij elke gebeurtenis kan je kiezen voor een rode of een groene knop. In stressvolle tijden  druk je bij jezelf op de rode knop. Wat zeg je dan tegen jezelf?

“ Ik moet presteren”
“ Het lukt mij nooit”
“ Ik ben slecht”
“ Ik ben bang”
“ Ik kan het niet”
“ Ik ben een loser”
“ Ik mag niet falen”
“ Ik ben verantwoordelijk”

groene kant

Je leeft met je aandacht in het verleden of in de toekomst en je gaat maar door op de automatische piloot. Je uitdaging ligt er in om te beseffen dat je een keuze hebt! In plaats van de gedachten van de rode knop te kiezen kan je ook naar de gedachten van de groene  kno

“ Met mijn ervaringen is het niet zo gek dat…”p gaan. Dit zijn liefdevolle gedachten voor jezelf. Bij deze kant is er tijd ruimte en aandacht voor je gevoel. Je mag er zijn.

“ Ik mag fouten maken”
“ Ik kan het”
“ Ik mag het proberen”“ Ik mag voelen”
“ Ik kan voor mijzelf zorgen”

Werk deze oefening voor jezelf uit zodat je in drukke tijden bewust kunt kiezen voor jezelf!.