Balans vinden

Balans vinden

Search for me - Balans Ilse van SchalkwijkZoals de maan niet kan zonder de zon, de dag niet zonder de nacht, de kip niet zonder het ei, zo kunnen wij als mens niet zonder onze vrouwelijke en mannelijke kant. Om in evenwicht te zijn heb je beide kanten (energieën) nodig. Bij onbalans, is een kant meer ontwikkeld. De opgave die je dan hebt is om de kwaliteiten van de andere kant je eigen te maken.

 

Vrouwelijke energie

De vrouwelijke energie heb je nodig om te kunnen dromen. Door tijd te nemen voor jezelf en naar binnen in jezelf te gaan, kom je bij je gevoel. Hierdoor wakkert je creativiteit aan.

Een goed inlevingsvermogen is een andere kwaliteit van de vrouwelijke kant. Hier door kan je je verbinden met anderen. De valkuil is dat met te veel vrouwelijk energie je jezelf makkelijk kwijt kan raken. De mannelijke energie is nodig om jouw grenzen te stellen waardoor je weer in je eigen energie komt.

Mannelijke energie

Mannelijke energie draagt bij om jouw dromen te realiseren. Deze kant helpt je om jezelf naar buiten te treden, aan anderen te laten zien wie jij bent en ook grenzen te stellen. Je kan organiseren zodat je jouw dromen in stappen kunt realiseren.

Te veel mannelijke energie zorgt voor controle, niet meer in verbinding staan met je gevoel en anderen. Je raakt afgescheiden van de wereld om je heen. De mening van anderen is belangrijker dan die van jezelf. Je gaat piekeren, malen in je hoofd waardoor je rusteloos wordt. Je beleeft geen plezier meer in de dingen die je doet.

 

Welke activiteiten kan je ondernemen voor het vinden van balans:

Vrouwelijke energie Mannelijke energie
Tijd voor jezelf nemen Plannen maken
Naar muziek luisteren Bewust keuzes maken: voor- en nadelen op een rij zetten
Praten met een goed vriend of vriendin Overzicht creëren in je administratie
Iets lekkers eten of drinken (bij voorkeur warm) Een doelstellen en uitvoeren
Pijnlijke ervaring erkennen en accepteren Je mening geven in een discussie
Bij angst: jezelf tot rust brengen door de feiten nuchter op een rij te zetten en jezelf te laten zien dat er geen reden tot paniek is. Een financiële planning maken voor het hele jaar.
Iedere dag aan jezelf vragen: wat voel ik Krachttraining doen of een vechtsport