Bescherm jezelf

Bescherm jezelf

–       ‘Als ik naar de stad ga lijkt het wel of alle energie uit mij onttrokken wordt’
–       ‘Ik heb een vriendin die mij helemaal leegzuigt’
–       ‘Ik voel mij moe na een zakelijke bespreking’
–       ‘Ik krijg dagelijks allemaal negatieve energie op mij af’
–       ‘In een restaurant heb ik last van het lawaai om mij heen en kan ik mij moeilijk het gesprek van mijn gesprekspartner volgen’

Dagelijks hebben we te maken met energieën die op ons afkomen. Het kan zijn dat je negatieve energie van iemand op je afkrijgt waardoor je je leeg getrokken voelt, je niet kan concentreren of voel je je erg moe. Je staat niet meer in je eigen energie of kracht.

boom met wortels

De kunst is om in je eigen energie te blijven maar hoe doe je dat? Hoe bescherm je jezelf tegen mensen die jouw energie beïnvloeden?

Het belangrijkste is om jezelf te aarden of te gronden, beide betekenen hetzelfde. Het betekent dat je lichaam, jouw energie, zich verbonden voelt met de aarde.

Een oefeningen die je kan helpen in je eigen energie te komen, kalm te worden en waarmee jij in jouw centrum kan komen is de volgende:

Uitgangspunt: staan of zitten (bij het zitten plaats je beide voeten plat op de grond). Sluit je ogen.

–       Ga met je aandacht naar je linker voet. Stel je voor dat er uit je linker voet wortels van een boom groeien. Ze groeien diep de aarde in. Deze wortels maken zich vast in de aarde. Hierdoor sta je stevig.
–       Ga nu met je aandacht naar je rechtervoet. Stel je voor dat er ook  uit deze voet wortels van een boom groeien, diep de aarde in.
–       Voel hoe jouw wortels contact maken met de aarde.
–       Ervaar hoe het is als jouw wortels aardse energie opnemen. De energie die jouw sterk maakt en veiligheid schenkt.
–       Laat de energie door je voeten en benen stromen.