Wensen voor 2014

Wensen voor 2014

Wensen

Aan het begin van het nieuwe jaar hebben we allemaal voornemens en wensen. Gelukkig worden, meer sporten, stoppen met roken, afvallen, minder stress. Maar hoe kan je die realiseren? Hoe kom je uit je dagelijkse comfort zone. Dat vraagt werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling en is een mooie uitdaging. De mens in van nature lui. We zijn geneigd in onze comfort zone te blijven. De comfort zone is een gebied waarin wij ons als mens het prettigst voelen. Daar op zich niets mis mee. Maar wil je echt voor je wensen van 2014 gaan? Volg dan onderstaande tips:

1.    Schrijf ze op

Als je echt aan de slag wilt met je wens is de eerste stap je wens zo concreet mogelijk maken en deze op te schrijven in een mooi schrift, boekje, blaadje of iets dergelijks. Zorg er voor dat je voornemens positief geformuleerd zijn, dat motiveert en geeft goede sturing.  Als voorbeeld meer ontspannen zijn in plaats van minder stress.

2.    Maak je wensen zo concreet mogelijk

Meer sporten is een mooi wens. Maar wat houdt meer sporten in? Wil je vaker gaan trainen? Hoe vaak ga je trainen? Is het doel om af te vallen of wil je groter arm- of beenspieren. Welke soort training past daarbij? Ga je alleen sporten of met een vriend(in)? Vanuit huis of naar de sportschool. Al deze vragen kunnen je helpen jouw doel zo concreet mogelijk te beschrijven.

3.    Deel je wensen

Nu je jouw wensen zo duidelijk hebt omschreven kan je ze delen met vrienden, familie, collega’s. Door te delen neem je jouw eigen doelen serieuzer en kunnen anderen jouw steunen. Uit wetenschappelijke onderzoek van Sonaj Lyuobomirsky, schrijfster van het boek “ De maakbaarheid van geluk” blijkt dat delen van je wensen met anderen zelfs de kans op succes vergroot.

4.    Werk met kleine realistische stapjes

We hebben allemaal de neiging om groot te denken wanneer je een doel of wens hebt. Hak jouw doelen in kleine stapjes zodat ze hanteerbaar voor je worden. Is je doel om dagelijks te gaan sporten, zorg dan dat je eerst bijvoorbeeld elke week een keer gaat sporten.

5.    Heb LEF

Nu je jouw wensen in kleine overzichtelijke stapjes hebt gemaakt is de volgende stap aan jou: Heb LEF. Het is fijn om lekker op de bank te hangen als je moe bent, maar doe eens iets geks iets anders. Stap uit jouw comfortzone. En ga voor jouw wens.

 6.    Vier je succes

Succes vieren

Niets is leuker dan vieren van successen! Je hebt er hard voor gewerkt. Je bent uit je comfort zone gestapt en realiseert een enorme overwinning op jezelf! Je mag trots zijn op jezelf!. Vier het behalen van jouw doel dan ook met je partner, vrienden of familie.

Ik wens je een jaar vol dromen,
Dat al je dromen mogen uitkomen.

Ilse van Schalkwijk